Etape 19: Lyndby Havn til Selsø Slot (inkl skraldeindsamling)

Søndag d. 31 marts skulle der ryddes op i naturen og vandres langs Roskilde Fjord. DNs landsdækkende indsats med skraldeindsamling var i Nationalpark Skjoldungernes Land bl.a blevet til oprydning langs fjordkysten. På Facebook havde over 8.000 vist interesse og 300 foreløbigt tilmeldt sig til at “gå for livet” cirka 16 kilometer og samle skrald fra Lyndby Havn og til Selsø Slot. Det var derfor med en vis spænding, at jeg sammen medmine børn stod og ventede på vandreselskabet på Lyndby Havn søndag kl. 9.30. Cirka 70 morgenfriske vandrere mødte op, klar til flot fjordvandring og skraldeindsamling. Det var fantastisk og noget overvældende, og den største gruppe jeg har haft med ude at gå til dato. Jeg fik introduceret gå-turen og da ruten desværre ikke kunne følge kysten hele vejen, men også skulle krydse landevejen flere gange, valgt jeg at dele gruppen op i mange små grupper af 4-6 vandrere, som blev sendt afsted forskudt.

Der var flot sol og blå himmel men også vind fra nordvest, så det blev en blæsende men flot dag. Der var heldigvis ikke meget skrald langs kysten, men langs landevejen var der desværre alt for meget skrald og cigaretskodder.

Vi spiste frokost halvvejs i Gershøj og sluttede på Selsø Slot, hvor der blevet taget fint imod os og serveret saft og snaks i slottes flotte kælder. Tak til Selsø Slot.

Der blev samlet meget skrald, måske i omegnen af 100 kilo (meget blev smidt i skraldespande på ruten), og samlet penge ind til Scleroseforeningen.

Tak til alle for støtten og hjælp med at holde naturen ren. Det var en fin dag 🔆👣.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s