Hvorfor findes der ikke vandrekort for funktionsnedsatte?

I septembermåned i år var jeg på vandretur med Scleroseforeningens lokalafdeling i Roskilde. Vi gik på Fjordstien langs Roskilde Fjord. Det var en smuk og flot tur lang fjorden. Jeg har skrevet om den her bloggen. Der var et par deltagere den dag i el-drevet kørestol/el-scooter og nogle deltagere, som ikke var så godt gående.

Jeg havde fundet en passage på Fjordstien, som var plan og belagt med stabilgrus og dermed let tilgængelig for funktionsnedsatte. Det var kun fordi, jeg havde lokalkendskab og bor i nærheden af stien, at jeg vidste, at stien havde netop den brugervenlige beskaffenhed på det stykke.

Det gik op for mig i planlægningen, at der ikke findes et kort, som viser handicapvenlig sti-passager. Jeg kunne i hvert fald ikke finde et sådan kort online. Naturstyrelsens kort “Udinaturen.dk” viser, hvor der er handicapvenlige lejrpladser (og adgangsforhold).

Regionernes Friluftsguiden.dk viser også nogle handicapvenlige faciliteter.

Jeg kontaktede Det Central Handicapråd med idéen om at lave et vandrekort for funktionsnedsatte. De satte mig i forbindelse med Handicapidrættens Videnscenter, som nu har arrangeret et møde til januar 2019 og inviteret forskellige aktører til at drøfte behov og muligheder ift. at udvikle vandrekort til funktionsnedsatte. Det bliver spændende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s