Det er sundt at gå

Der er kun sunde ting at sige om gå-ture. Det at gå er ofte en lidt undervurderet træningsform, men det at gå sætter gang i hele kroppen og ALLE kan være med. Gang er mindre hårdt for kroppen og giver sjældent skader. Hvis du har ryg- eller knæskadet er gå-ture en enorm effektiv træningsform.

Gå-ture er med til at løfte humøret, styrke immunforsvaret og forebygge en lang række livsstilssygdomme. Hvis du sætter lidt tempo på din gå-tur, kan du også forbedre dit kredsløb. Gå-ture regulerer appetitten (dit blodsukker falder nemlig ikke ligesom ved en løbetur).

Gå-ture afstresser, idet der frigives hormoner, som får os til at føles godt tilpas. Gå-ture styrker knoglerne, især hvis du går i ujævnt terræn, fx i klitterne langs kysten. Gå-ture styrker hjernen ved at øge indlæring og hukommelsesevne, særlig hvis du går nye ruter langs kysten, som du ikke har gået før.

Gå-ture er lette at gøre sociale ved at følges med andre og bruge gå-turen til at få en god samtale. Hvis du vil gå en tur med mig og andre som støtter kampen med sclerose, så skriv til mig (andersfind@gmail.com) eller hold øje med siden her for hvornår og hvornår næste kystvandring bliver.

Mange sclerose-patienter bruger også gå-ture som træning. Før i tiden blev sclerose-patienter frarådet at træne, men studier har vist, at træning er vigtigt, også hvis du har sclerose. Læs mere om sclerose og træning.

Hjælp med at støtte kampen mod sclerose. Gå en tur langs kysten og giv et bidrag til min indsamling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s